Achizitia de Tamplarie PVC cu geam termopan

Cu totii ne intrebam atunci cand achizitionam un produs nou daca el corespunde cerintelor si nevoilor noastre!

Ce trebuie facut sa eliminam aceasta dilema in cea ce priveste geamurile noastre Termopan?

Este foarte simplu!

Pasul 1:

Ne hotaram asupra bugetului necesar pentru investitia dorita (retinand faptul ca dimensiunile luate de noi nu sunt tocmai cele corecte, de aceea este indicat sa va luati o marja de cateva sute de lei pentru a complete ulterioarele erori de masuratoare.)

Pasul 2:

Definim configuratia geamurilor, tipul de deschidere, cate deschideri, designul dorit, tipul feroneriei precum si calitatea dorita (cu toti dorim o calitate superioara la preturi cat mai mici, dar din pacate acest lucru nu se concretizeaza de fiecare data).

Pasul 3:

Masuram dimensiuile aproximative ale geamurilor ce trebuiesc schimbate (tinand cont de recomandarea tehnicienilor si anume ca o foaie de geam nu poate fi mai mare de 90 cm pe latime).

Pasul 4:

Solicitam o oferta de pret la cel putin 3 societati diferite.

Pasul 5:

Incepem informarea in ceea ce priveste produsul selectat, consultand forumurile precum si celelalte surse de informare cum sunt prieteni, vecini sau rude apropiate care au montat de curand Termopane.

Foarte important este ca atunci cand ati solicitat sa se execute masuratorile finale sa consultati parerea specialistului in ceea ce priveste tipul de deschideri, calitatea feroneriei, calitatea sticlei precum si calitatea profilului achizitionat.

Aceste lucruri fiind stabilite suntem in masura sa facem alegerea potrivita nevoilor noastre!

Tipul Tamplariei Aluminiu sau PVC

S.C. Window Design Termopan SRL, recomanda clientior sai precum si celorlalti potentiali clienti sa aleaga tamplaria din PVC cu geam termopan sau tripan.

Spre deosebire de Tamplaria din PVC la Tamplaria de Aluminiu imbinare se face mecanic si acest lucru ducea la un coieficient de transfer termic mai mare deoarece spatiile dintre cele doua laturi care creaza unghiul de 90 grade nu se etanseaza 100% in toate cazurile, tinand cont ca acesta este un metal chiar daca neferos el tot un metal ramne si in consecinta duce la conductie termica lucru care nu poate fi redus foarte mult prin montarea profilelor din aluminiu cu punte termica.

Acesta avand si costul de intretinere foarte ridcat si fiind si mai scump decat tamplaria PVC.

De cealalta parte Tamplaria din PVC are avantajul numarului superior de camera si anume 5 respectiv 6 camere, si ca imbinarea colturilor se face prin fuziune celor doua laturi prin lipire si la o temperatura ce depaseste 250 grade, precum si compozitia chima a cestei tamplarii care defineste si termenul de PVC adica ( Poli Clorura de Vinil) aceasta avand si o contractibilitate termica mai mica fata de aluminiu.

Aceste lucruri fiind foarte importante deoarece tamplaria PVC nu prezinta spatii sau lufturi care sa se deformeze iremediabil in timp iar daca folosim o categorie superioara de profile si o grosime de geam potrivita ducem la transformarea ferestrei intr-un zid de caramida placat cu polistiren.

Tinand cont de faptul ca tamplaria PVC cu geam termopan este 100% reconditionabila.

Singurul dezavantaj al profilelor de PVC il constituie categoria de profile de clasa B care din cauza compozitiei chimice bogata in plastic duce la un coieficient termic mai mare si la o durata de viata redusa acestea fiind cu putin mai ieftin fata de celelalte profile dar si cu o calitate redusa la minim.

De aceea va recomandam sa selectati profile de calitate in pofida celor care sunt mai ieftine dar au un raport mai slab calitate-pret!

Din simplu motiva ca profilele din PVC cu geam termopan sau tripan au un coeficient de transfer termic mult mai mic decat tamplaria din aluminiu.

Geamul Termopan

S.C. Design Termopan SRL recomanda folosirea geamului Low-e cu Argon.

Din cauza ca geamul Low-e ionizat partial cu ioni de argint filtreaza razele UV in proportie de 25% acest lucru permitandui sa aibe un transfer termic f mic in jur de 1.2Kw. adica cat un zid de BCA de 7cm grosime neplacat.

Argonul este un gaz foarte dens si inert care are capacitatea de a imobiliza particulele de aer nepermitandule sa se loveasca de cele doua foi de geam, acest fapt ducand la o izolare termica eficienta.

Condensul

Condensul este apa exudata rezultata din respiratia umana, aburul din baie, aburul de la mancare, apa evaporate a florilor, umiditatea aerului precum si apa care rezulta in urma uscarii zugravelii recent efectuata.

Condensul si igrasia apar cel mai des in urma montarii termopanelor.

Din cauza ca in interiorul unei case locuite in aer se gaseste apa sub forma de abur sau vapori de apa care nu poate fi perceputa cu ochiul liber.

Aceasta apa care se gaseste in interiorul camerei se comprima foarte des pe suprafetele cele mai reci din casa care in foarte multe cazuri, aceste suprafete sunt geamurile si peretii exterior ai incaperi, pe geamuri se formeaza condens si pe perete se formeaza igrasie doua aspect foarte neplacute di punctul de vedere al confortului.

Multe personae isi pun intrebarea “de ce cu geamurile vechi nu se facea condens si nici igrasie?”

Acest lucru este adevarat ca in cazul geamurilor prin care intra vantul si frigul nu se facea igrasie deoarece umiditatea care se afla in interiorul camerei se elimina odata cu transferul temic prin spatiile prin care batea vantul si prin care sa facea tot o data transferul de umiditate si anume aerul uscat si rece de afara patrundea in interiorul camerei, iar aerul umed si cald din interior trecea in exterior.

Cum putem evita formarea condensului?

Folosind sistemele inteligente numite microventilatie care fac ca geamul sa permita transferul de umiditate si aerisirea constanta a camerei fara a influienta temperature intr-un mod excesiv a camerei.
Folosirea sistemelor de oscilo care permite deschiderea geamului pe o suprafata mai mare dar care are un effect partial negative asupra temperaturii din camera afectata de condens.
Aerisirea regulate a camerei precum si prin inchiderea camerei in timpul efecturaii unei bai sau in timpul gatitului, prin inchiderea usi blocam umiditatea sa patrunda in incapere si astfel formarea condensului.
Eliminarea oricarei surse de apa care sar putea evapora cum ar fi ghivecele de flori, obiecte decorative care folosesc apa, acvariul precum si vasele de apa ale animalelor de companie.

Intretinerea Termopanelor Gealan

Termopanele gealan sunt foarte usor de intretinut, in sensul ca sunt usor de curatat, degresat, si utilizat.

Tamplaria PVC se poate curate foarte usor cu apa calda sau rece cu ajutorul unuii prosop, carpa sau burete moale fara a se utiliza obiecte abrazive care ar putea deteriora suprafata tamplariei precum si a geamului termopan prin zgarieturi mici care duc la matuiala acestora.

Feroneria se poate gresa foarte usor cu ulei fin care se poate aplica cu ajutorul unei pipete sau seringi prin orificiile special destinate acestui scop.

La fel ca si celelalte component ale Tamplariei PVC, garniturile au nevoie de intretinere periodica, si anume in special la trecerea anotimpurilor iarna si primavara, deoarece pe timpul iernii datorita intemperiilor aspre, garniturile din exterior suporta cele mai dure conditii din tot ansamblul de tamplarie.

Acestea se pot trata prin ungerea lor la fiecare trecere de la iarna la primavera cu ulei siliconic care poate fi achizitionat din comert, acesta avand si un cost foarte redus.

Acest ulei mentine textura cauciucului EPDM intr-o stare sufficient de moale, creand si un strat protector inpotriva razelor UV.